Publicerad i Övrigt

Pizza – på nytt

När vi är ute och reser och på sista tiden har vi varit det, äter vi ofta pizza. Därför har jag tröttnat lite. Jag är inte så förtjust i snabbmat utan föredrar hemlagat. Men nyligen har jag testat några nyskapande pizzor. Nya för mig, åtminstone.

Järnet i Trollhättan (på järnvägsstationen) serverar fantastiska pizzor. Helt unika. Man får lite ovanliga blandningar på pizzan. Första gången fick vi guacamole och rödlök, bland annat. Utsökt. Fräscht. Men svårätet, tyvärr.

Roma i Örgryte är en mer traditionell pizzeria och ganska liten. Men i alla fall är pizzorna ovanligt goda. Vi upptäckte att man kan få fullkorn i pizzabotten. Trevligt. Men det smakade i stort sett likadant. Gott och nyttigt. Efter så många år utan ost har vi vant oss att äta våra pizzor utan. Och numera är ju nästan all ost bara fett, inte protein. Synd egentligen. De hade i alla fall veganost, och då måste vi ju bara smaka.

Författare:

Vegan who writes, reads, watches movies, loves animals... Vegan, som skriver, läser, ser på film, älskar djur, står på de svagas sida. Författare, bokförläggare, korrekturläsare och språkmästare.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.